Toro Rosso sledeće sezone želi isti motor kao Ferrari

Toro Rosso sledeće sezone želi isti motor kao Ferrari

Tost: "Moramo da imamo istu specifikaciju (kao Ferrari)"

Šef tima Toro Rosso Franz Tost je jasan u želji da juniorski tim Red Bull-a osigura istu specifikaciju motora Ferrari za sledeću sezonu 2017.

Tim iz Faenze je prošle godine koristio motore Renaulta i nakon problema u pregovorima Red Bulla i ostalih proizvođača postojala je bojazan da Toro Rosso ostane bez dobavljača motora. Zato su u timu na kraju prošle godine užurbano radili na sklapanju kakvog takvog ugovora sa Ferrari-em i uspeli da dogovore poslednju specifikaciju motora iz 2015-te godine. Sada kada je posao sklopljen i njegov tim više nije pod velikim pritiskom, Tost veruje da bolji ugovor može biti postignut za sledeću godinu.

“Moramo da imamo istu specifikaciju (kao Ferrari)”, rekao je Austrijanac za Autosport. “Zbog prošlogodišnje kasne odluke, kada smo bili u ćošku morali smo da prihvatimo ono što nam je ponuđeno. Ove godine situacija je drugačija. Mi želimo istu specifikaciju sledeće godine”.

Uprkos starijem motoru i nekoliko propuštenih prilika, Toro Rosso je ostvario dobre rezultate u ovoj sezoni i trenutno ima više bodova od timova koji imaju motore Ferrari-a, Haasa i Saubera, koji imaju poslednju specifikaciju motora iz Maranella.

“Zadovoljni smo radom motora. Sa strane performansi, Ferrari nam je dao dobar materijal”.

Prema trenutnim pravilima, Toro Rosso ne može da razvija motor ove sezone, dok je Ferrari potrošio tri tokena na nadogradnju pred VN Rusije. Oba tima korisnika su novi nadograđeni motor počeli da koriste od prethodne trke za VN Španije.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti