Toto Wolff misli da je u Ferrariu nešto zakazalo

Toto Wolff misli da je u Ferrariu nešto zakazalo

Toto Wolff misli da bi njegovi vozači trebali odmah na početku da naprave razliku

Toto Wolff veruje “da je nešto krenulo naopako” za Ferrari nakon što će u nedelju na trci za VN Španije krenuti iz trećeg startnog reda.

Sebastian Vettel je kvalifikacije završio sa skoro 1.5s zaostatka za Lewisom Hamiltonom i sama forma tokom vikenda to nikako nije pokazivila. Ferrari svoju solidnu formu u petak i subotu pre podne na sva tri treninga nije uspeo da materijalizuje, već su svoje pozicije izgubili i od ekipe Red Bulla čija su oba vozača danas bila bolja.

Wolff je iznenađen što se crveni bolidi nisu našli u borbi za čelne pozicije. Govoreći o performansama Ferrari-a je rekao: ” Poprilično iznenađenje, jer Ferrari je bio veoma jak na nekoliko sesija preko vikenda i nešto je krenulo po zlu za njih u kvalifikacijama, tempo je odjednom nestao a sa druge strane Red Bull se uzdigao ponovo sa Ricciardom i Verstappenom, što je bilo zabavno gledati”.

Mercedesov trkački tempo izgleda veoma jako na stazi Circuit de Catalunya ali Wolff veruje da mnogo zavisi od bega Lewsia Hamiltona i Nico Rosberga jer su u prvom redu.

“Pre svega veoma je važno da sa linije krenemo dobro. Kao što znate staza je ekstremno teška za preticanje pa radije bi umesto da se igramo sa strategijama želeli da imamo beg i kvalifikacioni krugovi Red Bulla su imali dobar tempo i njihove duge vožnje su izgledale dobro juče tako da ćemo videti. Mislim da bi tempo trebao da bude ok ali sve zavisi o bega na startu”.

Wollf je pohvalio kvalifikacioni krug Lewisa Hamiltona, koji je otvario vreme od 1:22.000, i misli da je mogao da bude još bolji.

“Bilo je jako interesantno jer je jučerašnji dan izgubio u pronalaženju podešavanja i onda preko noći Lewis i njegovi momci i inženjeri su pronašli pravo rešenje. Bolid je bio mnogo bolji na način na koji je on to hteo u Q2. Videli ste da je izgledao dobro, videli smo krug Lewisa Hamiltona i mislim da bi smo imali 1:21s u prvom krugu kad je imao blokiranje točkova”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti