Vettel: Barcelona je dobar pokazatelj forme

Vettel: Barcelona je dobar pokazatelj forme

"Španija obično daje dobru referencu gde ste i zato je neverovatno važno da imate sve prave detalje"

Sebastian Vettel je rekao da će trka koje se održava u nedelju za VN Španije biti dobar pokazatelj gde se Ferrari nalazi u odnosu na ekipu Mercedesa.

Vettel u Španiju dolazi kao peti u šampionatu vozača, nakon odustajanja na prošloj trci usled sudara sa Daniil Kvyatom, koji je u međuvremenu prebačen u tim Toro Rosso.

“Barcelona je veoma dobar pokazatelj gde ste sa bolidom”, izjavio je Vettel za oficijalni sajt svoje ekipe. “Imali smo mnogo testiranja tamo u predsezoni i znamo stazu. Obično vam daje dobru referencu gde ste i neverovatno je važno da imate sve prave detalje jer odlično poznajete stazu, znate svaku krivinu i kao vozač i kao tim. Veoma je važno da sve posložite zajedno kako bi bili na visokom nivou”.

Vettel je dodao i da će dobar rezultat zavisiti od pažljivog odabira duma za nedeljnu trku.

“Ova staza je poprilično zahtevna za prednje gume. U principu Barcelona je poprilično stresna za gume i zato je strategija veoma važna jer gume ne traje obično dugo. Imate dosta krivina, brzih krivina, sporih krivina, brzih promena pravca, sporih šikana, i potrebno je dosta trakcije od bolida i od samih guma. Veoma je stresno i morate brinuti o gumama”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti