Vettel: Ferrari je bolji nego što je pokazao trening

Vettel: Ferrari je bolji nego što je pokazao trening

Vozač Ferrari ne misli da je njegova ekipa u problemu

Sebastian Vettel tvrdi da Ferrari ima konkurentan bolid u Monaku uprkos lošem početku vikenda. Vettel je dva puta dotakao ogradu i na drugom treningu bio tek deveti, što je za dva mesta lošije od timskog kolege Kimi Raikkonena na sedmom mestu.

Daniel Ricciardo je bio najbrži u bolidu Red Bull-a sa preko 1.5s prednosti u odnosu na Vettela. Vozači Mercedesa su bili na drugom i trećem mestu.

“Svakako sam pokušao mnogo!”, našalio se Vettel nakon treninga. “Nije sve radilo, borili smo se tokom dana, ali sveukupno je OK. Mislim da imamo tempo u bolidu, ali sam se danas borio da ga dobijem “.

Na pitanje da li je zabrinut da je Ferrari sada treći u poretku, Vettel je odgovorio: “Ne. Mislim da je ovo samo četvrtak i teško je reći šta su drugi radili. Mislim da nismo tamo gde pripadamo u poretku. Danas nije bio glavni fokus na visoko mesto. Nismo imali dobar dan. Probali smo nekoliko stvari i fer je reći da neke nisu radile”.

Vettel je ignorisao navode da se povećava negativan pritisak na Ferrari koji nije pobedio u Formuli 1 od prošle godine u Singapuru.

“Uvek postoji pritisak, da sve bude u redu. Možete to nazvati pritiskom, ali ujedno i razlogom da smo ovde (takmičimo se u Formuli 1). Mi nismo ovde da zavšavamo osmi ili peti, mi smo ovde da pobeđujemo”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti