Vrlo loš vikend za Raikkonena

Vrlo loš vikend za Raikkonena

Nastavljaju se incidenti za vozače Ferrari-a, ove nedelje je na redu bio Kimi Raikkonen

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen je rekao da je ovo bio veoma loš vikend za njega i drugo odustajanje sezone ga je pomerilo iza Lewisa Hamiltona i Daniela Ricciarda u šampionatu vozača. Kimi kaže da ne može da objasni loše izdanje na VN Monaka nakon incidenta u 11 krugu u vlažnim uslovima.

Vozač Ferrarija, koji je u ovaj vikend ušao kao drugoplasirani u generalnom plasmanu, nakon kvalifikacija u subotu je zauzeo šesto mesto iza klubskog kolege Sebastiana Vettela ali je pre kvalifikacija zaradio dodatnu kaznu pomeranja 5 mesta unazad zbog promene menjača.U nastojanju da napreduje u trci Raikkonen je uspeo da završi samo četiri kruga pre nego što je napravio grešku u ukosnici i otklizao u spoljnu zaštitnu ogradu. Uništivši svoje prednje krilo, koje se zatim podvuklo ispod njegovog SF16-T, Raikkonen je nastavio da usporava Romaina Groesjeana i nastavi dalje do šikane gde je i odustao. Veoma poražavajući vikend za Finca, i vozač Ferraria kaže da nema ničeg pozitivnog za pamćenje.

“Očigledno je da nema puno toga što treba istaći povodom toga –  to je samo bio jako loš vikend“, kaže on. “Jako slabo prijanjanje (na startu) bar za mene i vozio sam jako sporo, medjutim, kada sam u krivini pokušao da prebacim brzinu u niži stepen samo su blokirali zadnji točkovi i nisam mogao da usporim. Tako da sam oštetio prednje krilo koje se zatim zaglavilo ispod bolida i morali smo da stanemo”.

Povodom njegovog incidenta sa Grosjeanom, za koji nije dobio kaznu, Raikkonen kaže da nije bio svestan da je vozač Hassa bio blokiran sa spoljne strane, dodajući da nije mogao da se priključi kako se očekuje.

“Očigledno je da nisam znao da je on tu, samo sam pokušavao da obidjem oko krivine ali nisam mogao jer se krilo podvuklo pod automobil. Onda mi je rečeno da je krilo ispod auta i da se zaustavim, ali bio sam u tunelu kada sam dobio poruku i nisam mogao da se zaustavim tamo. Tako da sam parkirao auto brzo koliko sam mogao, u šikani“.

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti