Wehrlein spreman za poziv Mercedesa

Wehrlein spreman za poziv Mercedesa

Pascal Wehrlein kaže da će biti spreman da vozi za Mercedes, ako Nico Rosberg odluči da ne obnovi svoj ugovor.

Wehrlein je izabran od strane nemačkog proizvodjača kasno tokom jučerašnjeg dana da vozi drugi i završni dan testiranja nakon VN Španije, kao zamena za Estebana Ocona. Iz Mercedesa je rečeno da je odluka donešena kada je u timu rešeno da se vozi po novom programu i bio im je potreban iskusniji vozač. Pojedini mediji su izneli tvrdnje da bi Rosberg mogao sledeće godine preći u Scuderiu, kao zamena za Kimi Raikkonena, i ovo može biti dodatak ludim sezonskim špekulacijama koje se dešavaju pred svako leto u Formuli 1.

“Da biću spreman (ako Nico ne ostane u Mercedesu 2017-te )“, odgovorio je vozač Manora..

Upitan da li se oseća kao na audiciji, on dodaje: “Uvek i jeste, ne možete se opustiti, ići nazad, nadate se ili ste sigurni šta će biti sledeće godine ili sledećih godina tako da morate uvek ići napred i forsirati se kako bi izvukli najbolje od toga.“

U medjuvremenu, Wehrlein je potvrdio da je dobio poziv oko 8 sati prošle večeri: „Da, bilo je nešto oko 8 sati, tako da sam morao da se vratim na stazu, da podesim sedište i bilo je je poprilično kasno juče. Mislim da sam otišao sa staze u 12“.

Odgovarajući na pitanje da li zna razlog za promenu, on je dodao: “Stvarno ne znam. Mislim da juče nisu mogli da završe test program i da im je bio potreban iskusniji vozač, tako da sam juče uveče dobio poziv i vratio sam se na stazu, podesio sedište i danas vozio“.

Wehrlein je odvozio 133 kruga – najviše od svih vozača i bio je treći najbrži.

“To je bio vrlo dobar dan. Uradili smo mnogo krugova, više od 130 i veoma sam srećan zbog toga. Mogli smo da završimo test program i to je bilo lepo provedeno vreme u automobilu. Stvarno sam uživao. Probali smo mnogo stvari, mislim da ste mogli videti da smo celo jutro vozili sa aero senzorom na automobilu, i popodne smo isprobali dosta toga. Uradili smo nekoliko dugih vožnji, zato smo napravili toliko krugova tako da mislim da je današnji dan bio veoma važan. Jutro je bilo više za aerodinamiku zato smo imali mnogo merenja na automobilu, ali kasnije po podne je takodje bilo dosta posla oko podešavanja“.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti