Wolff: Mercedes mora jako uzvratiti u Monaku

Wolff: Mercedes mora jako uzvratiti u Monaku

Šef tima Mercedes se nada da njegova ekipa može uzvratiti

Šef Mercedesa Toto Wolff je pozvao svoj tim da “snažno uzvrati” na VN Monaka nakon razočaravajućeg vikenda na prošloj trci u Barceloni.

Nico Rosberg i Lewis Hamilton su se sudarili u prvom krugu VN Španije, i oba vozača su posle četiri krivine bila van staze što je otvorilo vrata Max Verstappenu za pobeda na njegovoj prvoj trci sa ekipom Red Bull. Wolff priznaje da je pobeda Red Bull-a bila rezultat grešaka u Mercedesu i želi da vidi odgovor u Monaku.
“Očito, Barcelona je bila teška”, rekao je Wolff. “Vratili smo su uznemireni zbog propuštene prilike, ali to je trkanje. Vozači znaju kako mi radimo. Tim je odgovoran da im da najbolji mogući bolid i oni su odgovorni da izvuku najviše iz njega i da ga dovezu na cilj. Kada smo ih izneverili, izvinili smo se što su i oni uradili. To je sasvim normalno, svi se nosimo sa neuspesima i idemo dalje”.

“Sada idemo u Monako što je veoma drugačiji izazov. Još jednom smo videli da naši protivnici napreduju što nam će nam doneti još veću bitku. Red Bull je bio na vrhu nakon bliske borbe sa ekipom Ferrari, pa je jasno da smo napadnuti sa više strana. Ne možemo da priuštimo sebi da spustimo loptu, moramo da ostanemo ujedinjeni, jaki i da uzvratimo sledećeg vikenda”.

Mercedes je na poslenje tri trke za VN Monaka pobedio, i to samo sa jednim vozačem Nico Rosbergom.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti