Wolff: Mercedes pomera granice zbog stabilnih pravila

Wolff: Mercedes pomera granice zbog stabilnih pravila

"Što više su propisi stabilni to je teže pronaći performanse"

Šef Mercedes-a Toto Wolff kaže da njegov tim pomera granice snage pogonske jedinice zbog stabilnosti u propisima.

Dok je Mercedes bio dominantna sila u Formuli 1 na startu 2014, tim se borio sa pouzdanošću ali se stanje sa motorom u nekoj meri pogoršalo na bolidu Lewisa Hamiltona tokom kvalifikacija na poslednje dve trke. Sa propisima o turbo V6 motorima koji su na snazi treću godinu za redom, Wolff kaže da je postalo teže pronalaženje razlika koje samim tim dovode do povećanja rizika.

“Što više su propisi stabilni to je teže pronaći performanse”, rekao je Wolff. “Andy Cowell i njegov tim, on je Gdin Performansa i on vodi momke da izvuku svaku milisekundu iz tog motora. Zbog stabilnih propisa postaje teže i ponekad je potrebno da pređete granicu kako bi pronašli limite i možda je to gde smo u ovom trenutku, ali nemam sumnju da je ovo gomila dobrih inženjera i sjajnih ljudi i da ćemo to rešiti. U osnovi mi smo završili na prvom i drugom mestu (u Rusiji) pa uprkos sedoj kosi koja se pojavila tokom trke mi imamo sjajan rezultat”.

Mercedes je u sredu pokušao da objasni svoju situaciju u otvorenom pismu fanovima, a sve kao odgovor na pisanja na društvenim mrežama da su problemi Lewisa Hamiltona ustvari teorija zavere protiv Britanca.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti