Wolff: Rosberg je bio u pogrešnom režimu motora

Wolff: Rosberg je bio u pogrešnom režimu motora

Šef tima Mercedes objasnio zbog čega se desio incident u prvom krugu

Šef Mercedesa Toto Wolff je opisao incident Lewisa Hamiltona i Nico Rosberga tokom VN Španije kao trkački incident i veruje da je izazvan pogrešnim režimom motora na Rosbergovom bolidu.

Rosberg je obišao Hamiltona u krivini br. 1 ali je Britanac imao bolji izlaz iz krivine br .3 i pokušao preticanje na ulasku u krivinu br. 4. Kao što je i bilo očekivano, Rosberg je pokušao da odbrani svoju poziciju, što je rezultiralo Hamiltonovim izletanjem van staze na travu i okretanjem a odmah nakon toga i kontaktom sa timskim kolegom, pa su na kraju oba vozača Mercedesa nakon samo četiri krivine bila van trke.

“Nico je bio na pogrešnom podešavanju, imao je manje energije od Lewisa. To objašnjava razliku u brzini, ali su oni morali da donesu odluku u deliću sekunde i to je rezultiralo da Lewis udari Nico-a. Podešavanje je trebalo da se promeni na startu, ali nije bilo tako. Nico je zatvorio unutrašnju stranu i to je izgledalo kao čist manevar, ali je Lewis odlučio da ide tom stranom i ode na travu. To je bio trkački incident, koje je bio veoma nesretan i izazvan pod različitim okolnostima”.

Vozački duo je prethodni međusobni incident imao na VN Belgije 2014 i Wolff misli da je Mercedesova politika da dozvoli vozačima da se trkaju značila da je ovakav incident bio “neizbežan”.

“Pustili smo ih da se trkaju (nakon Spa 2014) i bilo je neizbežno da će se ovako nešto desiti na kraju. Danas je bilo nekoliko koncidencija koje su rezultirale gubitkom tima. Mislim da je ovo incident koji je mogao da bude izbegnust sa obe strane”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti