Zamena Verstappena i Kvyata je odlučena pre VN Rusije

Zamena Verstappena i Kvyata je odlučena pre VN Rusije

Vettell: "Mislim da to nema nikakve veze sa onim što se desilo u Sochi-u i saznao sam da je to odlučeno ranije"

Prema izjavi Sebastiana Vettela odluka o zameni vozača Red Bull-a i Toro Rosso-a je doneta pre trke u Rusiji.

Ruski vozač, Daniil Kvyat, je na startu trke u Sochiu dva puta udario Vettela, i izbacio ga iz trke u krivini br. 3 nakon samog starta. Vettel je viđen kako razgovara sa šefom tima Red Bull Christianom Hornerom na pit wall-u tokom trke, ali četvorostruki svetski šampion ne verije da je incident bio uzrok zamene vozačke postave.

“Mislim da to nema nikakve veze sa onim što se desilo u Sochi-u i saznao sam da je to odlučeno ranije. To je dobra vest za jednog ali ne i za drugog. Možete reći da je Red Bull tim sa više snage i resursa. Ukoliko pogledate sirove performanse, verovatno nisu toliko različiti i nema toliko razlike između ova dva tima. Ovo je velika šansa za Max-a, nije baš lep poziv za Daniil-a ali treba da pitate ljude koji su odgovorni i umešani u ovo”.

Vettel je rekao da on poštuje Kvyata i nakon reakcije ruskog vozača u incidentu u Sochi-u.

“Poslednja trka nije najbolji primer Daniil-a. Za razliku od nekih njegovih kolega, on je imao m… da me pozove poslepodne i kaže mi šta se desilo iz njegovog ugla. On je shvatio da je napravio grešku i za mene je to kraj priče. Naravno bio sam veoma uznemiren na pročetku, razočaran jer je uništio moju trku, ali takve stvari se dešavaju. Nema garancije i neću imati pogrešne procene u nedelju, za dve nedelje, za godinu, za pet ukoliko budem bio još uvek tu. Naravno greške se dešavaju. Zato smo svi ovde, svi pritiskamo do granice. Mislim da u tome ništa loše. Da li je sada za njih bolja postava, sigurno je loša vest za Daniil-a i dobra vest za Max-a. Ali generalno imam visoko mišljenje o Daniil-u. Njegova prirodna brzina, njegova sirova brzina je veoma veoma velika. Možda mu trenutna fomula ne odgovara kao drugima ali u pogledu talenta i sirove brzine, on zaslužuje da bude u Formuli 1”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti