Alonso očekuje još jednu borbu u sredini poretka

Alonso očekuje još jednu borbu u sredini poretka

"Definitivno napredujemo, ali dok god se ne budemo borili na čelu još uvek moramo da se konstantno razvijamo"

Sa nemogućnošću da se McLaren Honda bori sa vodećima, tim iz Wokinga je primoran da borbu vodi u sredini poretka, i Fernando Alonso očekuje da će njegov tim još jednom imati tešku borbu sa ostalim ekipama u Canadi.

Španac je bio uspešan na poslednje dve kvalifikacione runde plasiravši se među prvom desetoricom i čak je osvojio bodove u Rusiji i Monaku. U Montrealu dvostruki svetski šampion je rešen da napravi dalji napredak ali priznaje da je potrebano još mnogo rada u njegovom timu.

“Monako je bio veoma pozitivan rezultat za nas, da dovedemo oba bolida na cilj u bodovima i budemo zadovoljni sa celokupnim paketom, ali znamo da imamo još mnogo posla da uradimo. Pojavljuje se jaka konkurencija među vodećima i timovi su jači i pojačavaju svoj razvoj”.

“U sredini poretka je gusto, i različiti timovi imaju prednost na nekim stazama, tako da će biti bliska borba sa našim najbližim rivalima kako u kvalifikacijama tako i u trci.

Alonso se nada da može iskoristiti dobar impuls ostvarenog rezultata u Monaku, ali staza Circuit Gilles Villeneuve je veliki izazov kako za vožnju tako i za podešavanje bolida.

“Definitivno napredujemo, ali dok god se ne budemo borili na čelu još uvek moramo da se konstantno razvijamo. Monteral je potpuno drugačiji izazov od Monaka, tako da se nadamo da ćemo brzo moći da prilagodimo naš paket stazi i održimo trenutnu formu, ali će svakako biti težak i nepredvidiv vikend”.

McLarenov vozač je kao i njegove kolege veliki fan Canade.

“Stvarno volim da provodim vreme u Canadi i putujem u Severnu Ameriku. Iako pada u Evropski deo sezone atmosfera je kao evropska, ljudi su prijateljki raspoloženi, hrana je odlična i to je mešavina raznih kultura”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti