Arrivabene glasine oko prelaska Allisona u Renault naziva “nepoštovanjem“

Arrivabene glasine oko prelaska Allisona u Renault naziva “nepoštovanjem“

"Jedini komentar je da apsolutno nije istina"

Šef Ferrari F1 tima Maurizio Arrivabene kaže da su glasine oko prelaska Jamesa Allisona u Renault “nepoštovanje“.

Maurizio Arrivabene je odbacio izjave kako bi James Allison mogao da napusti Ferrari i pređe u Renault. Izveštaji posle VN Kanade otkrivaju da se Allison obratio Renault F1 timu kako bi se vratio visokoj ulozi u francuskom timu i kako bi pod njegovim rukovodjenjem dostigli cilj i vratili se na pobednički put do 2018-te.

Medjutim, Allison je takodje povezan sa preuzimanjem najviše pozicije u Ferrari-u, i Arrivabene kaže da takve špekulacije  ’apsolutno ne odgovaraju istini’.

“Jedini komentar je da apsolutno nije istina. James je naš tehnički direktor. Prošao je kroz…(težak period posle smrti njegove supruge), ne bih poželeo nikome to što je prošao. Svi smo uz njega i on je uz nas, što je najvažnija stvar. Tako da, govoreći o njemu u tom smislu tokom par prošlih dana je nepoštovanje. Mislim, žao mi je što to moram reći“.

Allison je prethodno radio sa Renault timom kao zamenik tehničkog direktora i takodje sa timom Lotus nakon preuzimanja Renaulta od 2012-te. Pridružio se Ferrari-u po drugi put 2013-te nakon što je radio u Scuderiji izmedju 2000-te i 2005-te.

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti