Arrivabene hvali Raikkonena

Arrivabene hvali Raikkonena

"Rekao sam mnogo puta da mi imamo dva šampionska vozača"

Šef Ferraria Maurizio Arrivabene kaže da niko nije bolji od Kimi Raikkonena “kada mu bolid odgovara”.

Raikkonen ostaje bez ugovora na kraju aktuelne sezone ali je, za razliku od prošle godine, pokazao bolju formu u dosadašnjem delu sezone i bliži je timskom kolegi Sebastianu Vettelu i nalazi se na 15 bodova zaostatka u šampionatu vozača. Arrivabene veruje da je rano  da se donosi odluka o budućnosti Raikkonena i u svojoj izjavi  je izrazio uverenje u sposobnosti Finca.

“Rekao sam mnogo puta da mi imamo dva šampionska vozača”, rekao je Arrivabene za motorsport.com. “Sebastian Vettel je želeo da dođe u Ferrari, to je bila njegova težnja kao i mnogih drugih vozača. On je fokusiran na rad i mislim da želi da ostane ovde dugo vremena. Kimi daje svoj doprinos šampionatu konstruktora, i prvi deo sezone 2016 je odradio dobro. Kada mu je bolid dobar, mislim da nije inferioran u odnosu na bilo koga. Ali suviše je rano da damo konačne odgovore za sledeću godinu, još su dve trećine sezone pred nama”.

Arrivabene kaže da podjednako tretira vozače i da je potpuno otvoren prema njima.

“To je kompromis. Imam veoma direktan i iskren odnos sa njima, i obrnuto. Mi se suočavamo međusobno veoma otvoreno i jasno. Nikada ne postoji potreba da nametnete bilo šta, prosto uradimo ono što moramo. Karakteri su različiti. Kimi je više zatvoren, ali u poslednjih godinu i po počeo je više da priča, i veoma je precizan kada daje smernice. Sebastian je otvoren, pedantan i zaluđen detaljima. Obojica su veliki profesionalci, i možete da vidite kada stvari ne idu u pravom smeru. U nekim situacijama postane demorališuće, ali pogledate šta se dešava i nastavite dalje. Ukoliko se nađete za večerom videćete da su dobri, pametni momci koji se bave raznim pitanjima. Čitaju dosta i gledaju šta se dešava van padoka”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti