Button oprezan pred Baku zbog snage motora Honde

Button oprezan pred Baku zbog snage motora Honde

Zahtevna staza po pitanju snage motora nikako neće odgovarati McLarenu

Jenson Button očekuje da će staza u Bakuu biti sličan izazov onom u Montrealu, što će verovatno biti još jedna teška trka za Hondu.

Novi turbo je pomogao McLarenu da ostane jak u kvalifikacijama u Kanadi uprkos akcentu ove staze na snagu motora, i Fernando Alonso je uspeo da uđe u Q3 deo dok je Button bio 12-ti. Povećana potrošnja goriva je značila manje konkurentan bolid, i na kraju je Button odustao zbog sumnje u problem sa menjačem dok je timski kolega završio trku ali bez ijednog osvojenog boda.

Sledeća trka u Azerbejdžanu se vozi na ulicama Bakua i Button očekuje da će velike brzine i dugačak krug biti poprilično težak zadatak za njegov tim.

“Nakon razočaravajućeg završetka nečega što je bio pozitivan vikend u Kanadi, do trenutka kada sam morao da se povučem, uživam u pogledu na sledeću trku kao i na novu stazu takođe. Iz onoga što sam video, staza Baku izgleda poprilično dobro, pogotovu centar grada koji je pun istorije, a mi ćemo zavijati tamo preko 300km/h usred zidina grada. Radujem se da vidim kako su transformisali prostor za smeštaj i grand prix trku. Čuo sam dobre stvari od Fernanda i rasporedu, sa nekim zaista uzbudljivim uskim delovima i širim delovima koje su obećavajuće za preticanje. Biće teško za bolid na dugom, brzom pravcu, velikim opterećenjima za ERS i visokom potrošnjom goriva, tako da moramo da se saberemo i radimo naporno kako bi naš paket podesili što je moguće pre za potrebe ove staze”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti