Button: Rivali će McLaren staviti na svoje mesto

Button: Rivali će McLaren staviti na svoje mesto

Jenson Button očekuje da se ostale ekipe poboljšaju

Jenson Button kaže da je McLaren izgledao jači nego što je očekivano u petak u Bakuu ali da očekuje da će ih rivali potisnuti u poretku kako vikend za VN Evrope odmiče.

U McLarenu očekuju da se bore u trci, ali je Button na drugom treningu zauzeo deveto mesto dok je timski kolega Fernando Alonso bio dva mesta iza. Button očekuje da ostali timovi napreduju na stazi u Bakuu ali ne isključuje da njegov tim može da se nađe u Q3 delu kvakifikacija u subotu, nakon ohrabrujućeg početka vikenda.

“Mislim da smo bili malo bolji nego što smo očekivali, ali jednom kada svi dođu do prianjanja na stazi staviće nas nazad na naše mesto. Još stvari će doći, mi radimo na nivou prianjanja i još nismo gotovi. Što se tiče guma, meka guma je dobra kao i uvek, izgleda kao dobra guma ali moraćemo da napravimo poboljšanja na super mekim gumama, tako da je to posao koji treba da se uradi u ovoj oblasti i da počnu da rade bolje (u kvalifikacijama)  a naročito u nedelju”.

“Ovo je verovatno najgora staza za nas u kalendaru, ali ukoliko napravimo dobar krug još uvek možemo da se borimo za ulazak u Q3, što je dobro. Ali trka će trka biti komplikovanija.”

Button je dodao još da je McLarenov deficit na pracvu od krivine br.16 do prve krivine naglašava koliko će teška biti borba za bodove u trci.

“U poslednjoj sektoru mi smo bili za 0.9s sporiji od Mercedesa na prvom treningu a oko 0.6s iza sledećih najboljih bolida. A to je samo pravac, tako da gubimo mnogo vremena tamo i teško je da znamo šta možemo uraditi kako bi bili bolji. Krivina 14 je zabavna, na ivici, ludo stvarno, ukoliko bude mokro biće zastašujuće. Tamo je toliko sporo da se ne vidi jačina Formula 1 bolida. Bolid je poprilično Ok, ali sam siguran da je svima bili veoma klizavo. Ovo je jedna od onih staza gde ukoliko imate predupravljanja to postaje još više predupravljanja i nikada se ne završava. Ali mislim da smo u dobroj formi čak iako će biti teško da uđemo među prvih deset”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti