Buttonu prija interes Williamsa

Buttonu prija interes Williamsa

Prošle nedelje je Claire Williams u svojoj izjavi rekla da je Button moguće rešenje za sledeću sezonu

Jenson Button kaže da je “veoma lepo” čuti da ga je njegov bivši tim opisao kao “atraktivan predlog” za 2017-tu, i Britanac je odlučan da želi da se “bori za dobre rezultate” sledeće sezone.

Na kraju aktuelne sezone Buttonov ugovor ističe i veruje se da će McLaren Honda promovisati njihovog rezervnog vozača Stoffel Vandoornea u budućeg timskog kolegu Fernandu Alonsu. Šampion iz 2009 je svoje takmičenje u Formuli 1 započeo upravo sa timom Williams 2000-te i sada je jedan od najiskusnijih vozača na gridu. Claire Williams je nedevno nagovestila interes svog tima za njihovog bivšeg vozača.

“Svi smo srećni kada neko kaže nešto o vama, tako da je to lepo od nje”, rekao je Button za Sky Sport tokom zajeničkog predstavljanja McLaren – Michael Kors.

“Ne znam šta ću raditi sledeće godine. Želim da ponovo uživam i da budem u poziciji da mogu da se borim za dobar rezultat, ili da gradim karijeru uživam u podijumima ili pobedama.To je ono što želim. Nadam se da će McLaren biti jak i konkurentan sledeće sezone ali sam siguran da isto tako postoje i druge mogućnosti”.

Button, koji se McLarenu pridružio 2010 godine, je priznao da je ozbiljno razmišljao o penziji prošle sezone a sve zbog izazovne prošle sezone koju je imao sa timom. Primetan je napredak McLaren Honde ove sezone koji mu je dao mogućnost da se bori u sredini poretka, što nije bio slučaj prošle sezone, ali Button dodaje još da i uživa u procesu pomaganja timu da ide napred.

“Osećam da sam veliki deo tima. Nakon svake trke ja sam u fabrici, sastanci, inženjering i rad na aerodinamici. Osećam da pomeram bolid u dobrom pravcu. Uživam. Taj deo posla je zaista uživanje u ovom momentu. Ne pobeđujemo, nismo na podijumu tako da morate da gledate druge oblasti koje vas uzbuđuju i one to rade”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti