Clear odbacio tvrdnje o smanjenom pritisku u gumama

Clear odbacio tvrdnje o smanjenom pritisku u gumama
Jock Clear VN Kine 2016Ferrari Media Center

"...FIA je potvrdila da su svi bolidi legalni i nemamo sumnju u to"

Usled spekulacija da neki od rivala ekipe Ferrari koriste niži pritisak u gumama kako bi stekli prednost, Jock Clear iz Ferrari-a je odbacio takve sumnje.

Performanse u kvalifikacijama za ekipu Ferrari su u zaostatku za Mercedesom i Red Bull-om, što je podstaklo spekulacije da su dva tima na gridu pronašla način da smanje pritisak u gumama, koji je manji od obaveznog koji je propisao Pirelli.

“Niži pritisak će vam dati više gripa”, rekao je Britanac za Auto Motor und Sport. “Ali jedan krug u kvalifikacijama lakše je držati pritisak u granicama u kojima želite. Ne verujemo u priče da neki timovi mogu da smanje pritisak značajno. Možda pola PSI, ali ne dva. Mislimo da je to nemoguće. Ima mnogo priče o pametnom rešenju da se dobije toplota iz točkova, ali su ona ilegalna. FIA je potvrdila da su svi bolidi legalni i nemamo sumnju u to”.

Dok Ferrari pokušava da premosti manjak performasi za Mercedesom, Clear kaže da je razlika smanjena u poređenju sa prošlom sezonom.

“Razlika za Mercedesom je veća nego što smo računali, ali je manja od one na kraju prošle sezone i poslednje trke u 2015-oj. To je pozitivna strana. Smanjujemo zaostatak za Mercedesom, i sigurni smo da će se dve krive performasi poklopiti u budućnosti. Samo je pitanje kada”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti