Curenje ulja primoralo ekipu McLarena na promenu motora

Curenje ulja primoralo ekipu McLarena na promenu motora

Drugi trening je bio mnogo bolji za Britanca

Dim koji se pojavio iz bolida Jensona Buttona na kraju jučerašnjeg prvog treninga na VN Kanade je rezultat curenja ulja koje je između dve sesije primoralo tim McLarena na promenu motora.

Vozač McLarena je napustio box u oblaku dima u poslednjim minutima prvog treninga pa je ubrzo bio primoran da se vrati u garažu. McLaren je otkrio curenje ulja na motoru Britanca pa su nakon treninga morali da promene motor.

“Imali smo nekoliko različitih problema na prvom treningu, bilo je nesrećno jutro”, otkrio je vozač McLarena. “Promenili smo pogonsku jedinicu između prvog i drugog treninga, malo smo kasnili poslepodne, ali su momci uradili neverovatn posao da sastave bolid. Nakon toga nismo imali problema sa radom motora, ali ćemo noćas pregledati podatke kako bi razumeli problem ukoliko želimo da nastavimo da koristimo motor koji smo koristili jutros, ili da ostanemo sa ovim od poslepodne”.

Button je imao mnogo bolji drugi trening, odvozivši 35 krugova sa najboljim vremenom od 1:15.213. Ovim rezultatom je šampion iz 2009 ušao među deset najboljih osvojivši sedmo mesto.

“Na drugom treningu, bio sam u stanju da uradim razumnu količinu vožnji. Bolid je bio dobar i zabavan za vožnju, ali postoje neke stvari u podešavanju koje trebamo da rešimo, što ćemo uraditi noćas. Dan je bio pozitivan, ali još uvek ima poboljšanja koja treba da uradimo, da sam bio pola desetinke brži bio bi četvrti a da sam bio dve destinke sporiji bio bi 11-ti tako da moramo da poboljšamo sve za ostatak vikenda”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti