Dennis: McLaren ne žuri sa objavom vozačke postave za 2017-tu

Dennis: McLaren ne žuri sa objavom vozačke postave za 2017-tu

Koga ćemo videti u McLarenu sledeće sezone nećemo saznati pre septembra

Ron Dennis kaže da McLaren neće imenovati vozačku postavu za 2017-tu pre septembra, dodajući da je “suviše rano” da se bave tom temom sada.

U timu su pod ugovorom trenutno dva svetska šampiona Fernando Alonso i Jenson Button, dok je u statusu testnog vozača Stoffel Vandoorne koji je šampion GP2 serije iz 2015-te. Trogodišnji ugovor Španca je važeći do kraja 2017-te dok ugovor Britanca ističe na kraju ove sezone. Sa druge strane Belgijanac se nada da bi mogao zauzeti mesto trkačkog vozača.

“Nećemo razgovarati o vozačima do i nakon Monze”, rekao je Dennis za Sky Sport News. “Imaćemo sastanak pred kraj septembra, što je logično vreme da napravimo odluku, ali možda je nećemo doneti ni tada. Ne želimo da ometemo ničiju karijeru. U ovom momentu imamo mladog i ambicioznog vozača, dva velika svetska šampiona, i kada budemo razgovarali moramo uzeti sve u obzir. Ali trenutno mi smo jedva na pola sezone. Najneprimerenija stvar koju bi mogli da imamo je da razgovaramo o odlukama koje mogi imati uticaja na sledeću sezonu. Prosto suviše je rano”.

Šefica Williamsa, Claire Williams, je pre nekoliko dana izrazila interesovanje za svog bivšeg vozača, dok je sa druge strane Button izjavio da mu prija kada pričaju o njemu.

Slika. McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti