Ecclestone želi Baku kao noćnu trku sledeće godine

Ecclestone želi Baku kao noćnu trku sledeće godine

Nova staza u Formula 1 kalendaru je postavila nove standarde

Bernie Ecclestone je pozitivno ocenio održavanje trke Formule 1 u Bakuu, i smatra da je Azerbejdžan postavio standarde koje bi drugi gradovi trebalo da slede.

Čelni čovek Formule 1 smatra da bi događaju uvek trebali da traže poboljšanja, i ne predviđa neke velike promene za sledeću sezonu ali bi voleo da se start trke odloži za nekoliko sati kako bi se sam tok odvijao pod reflektorima.

“Moramo dobro da razmislimo o tome, ali ne mislim (da će biti promena). Trebali bi da otvore ulice malo više. To će sigurno uraditi. Ove godine je bilo teško, jer nisu znali. Voleo bi da vidim start u 7 uveče. Videćemo, oni to ispituju”.

Sve u svemu, Ecclestone je oduševljen vikendom u Bakuu i povratne informacije koju je dobio od staze koja je dizajnirana od strane Hermann Tilkea.

“Odlično je veoma, veoma dobro. Ako bi sva mesta učinila napor kao što su ovi ljudi učinili to bi bilo fantastično, uradili su neverovatan posao. Staza se pokazala kao dobra. Kada smo predstavili stazu bila su jedna ili dva rešenja koja smo mogli da menjamo, ali sam ja želeo da prođemo pored starog zamka. Izgleda dobro”.

Slika: Baku Circuit

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti