Ferrari precenio trajanje guma u Kanadi

Ferrari precenio trajanje guma u Kanadi

Greška u Ferrari-u koštala pobede Sebastiana Vettela

Šef tima Ferrari Maurizio Arrivabene je rekao da je njegov tim precenio degradaciju guma, što je na kraju koštalo Sebastiana Vettela pobede na VN Kanade. Lewis Hamilton je veoma dugim stintom na mekim gumama uspeo da zadrži Vettela iza sebe i pobedi po peti pun na stazi Gilles Villeneuve.

Nakon odustajanja Jensona Buttona na stazi se našao virtuelno sigurnosno vozilo što je za ekipu Ferrari bio znak za promenu guma na oba njihova bolida. Ovo je značilo da će na kraju vozači Ferrari-a imati dva zaustavljanja na stazi dok su se njihovi rivali odlučili na samo jedno.

“Precenili smo degradaciju guma”, rekao je Arrivabene. “Ovo je razlog zašto smo pozvali Vettela i to je bila loša odluka”.

Na navode da je Ferrari takođe napravio grešku i u Australiji nakon loše strategije tima, Arrivabene je odbacio ovakve tvrdnje.

“Nemamo veću priču nego što je ova. Danas smo napravili grešku, ali na drugim trkama svi prave greške. Veliko je kada izgubite zbog ove stvari”.

Govoreći nakon trke, Vettel je takođe napomenuo da su gume trajale duže nego što su to očekivali u ekipi Ferrari.

“Lewis je bio previše brz, to je bio problem. Pokušali smo drugačiju strategiju veoma rano,  kako bi se vratili u vođstvo. Lewis je imao priliku da ostane i vidi kao se gume ponašaju, trajale su više od očekivanog. Zato je bilo nezgodno da sa svežijim gumama smanjim zaostatak, ali sve u svemu, bio je ovo odličan vikend za nas. Mučili smo se poslednjih nekoliko trka. Sada smo videli performase bolida i oslobodili ga … bila je ovo zabavna trka”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti