Ferrari u Canadi sa novim turbo punjačem?

Ferrari u Canadi sa novim turbo punjačem?

RTL navodi da ih problem sa turbopunjačem košta 0.5s po krugu

Ferrari će doneti novi dizajn turbo punjača u Canadu. Ove je tvrdnja nemačkog izdanja Auto Motor und Sport-a.

Usled problema na početku sezone sa novim dizajnom turbo-a za aktuelnu sezonu, Ferrari je u aprilu mesecu počeo da rešava problem koji ih je snašao i sve od tog trenutka oba vozača i Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen se trkaju sa smanjenom količinom snage.

“Stručnjaci veruju da ih ovo košta i do pola sekunde po krugu”, tvrdnja je nemačkog RTL-a. Auto Motor und Sport u svom tekstu navodi da je nadogradnja spremna za Montreal, što znači da će od petka Ferrari biti u mogućnosti da koristi pun potencijal svog bolida.

Mercedes je takođe pripremio promene na motoru za Canadu, ali njihove promene neće uticati na stanje tokena zato što se promene odnose na nedavne probleme sa poudanošću.

“Svakog vikenda imamo male ‘gremline’ i to moramo da sredimo”, rekao je šef tima Toto Wolff.

Ferrari se nada da će ih poboljšanje turbopunjača i ostale planirane nadogradnje u Canadi vratiti na mesto u porektu iza Mercedesa, nakon dve poslednje trke gde ih je nadmašila ekipa Red Bull-a.

“U Formuli 1 ste dobri kao na poslednjoj trci i to je razlog zašto se od Ferrari-a očekivalo da bude neprijatelj broj 1 jer su ostvarivali bolje rezultate. Sada je Red Bull pobedio na trci u Barceloni i bio poprilično konkurentan u Monaku i iznenada Red Bull je viđen kao glavni konkurent. Mislim da samo treba da ostanemo mirni. Oba tima imaju sve resurse koji su im potrebni da bi bili konkurentni i mi ćemo pokušati da sledimo put, i nastaviti da razvijamo brzinom koju smo identifikovali kao dovoljnu za osvajanje šampionata i to je važnije nego gledanje na takmičenje”, zaključio je Wolff.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti