Hamilton: Rezultat iz Kanade nije prednost u odnosu na Rosberga

Hamilton: Rezultat iz Kanade nije prednost u odnosu na Rosberga

Lewis Hamilton ima dobar osećaj pred vikend u Kanadi

Lewis Hamilton ne veruje da je njegovo ostvarenje na VN Kanade prednost u odnosu na timskog kolegu Nico Rosberga.

Dok Nico Rosberg na stazi Gilles Villeneuve nije nikada pobedio, Hamilton ima četiri pobede pored svog imena i ustvari je jedini vozač trenutno na gridu koji je ovde pobedio više od jednog puta. Kada je upitan da li oseća da ima prednost u odnosu na Rosberga, Hamilton je odgovorio:

“Ne uopšte. Ne osećam razliku. Prvo, nikada ne treba da preduzimam ništa. To nije osećaj koji imam ovog vikenda. Ja znam da je ovo staza na kojoj sam brz. U sezoni postoje staze na kojima ste pobedili, brzi ste, imate poteškoća ali ste pobedili. Postoje staze koje su prirodno lakše. To je dobra staza za mene i nadam se da bi to trebalo da iskoristim. Imao sam ovde i loše trke, pa sam stigao ovde kao i drugi vozači”.

Nakon dolaska u Montreal, i posle prve pobede ove sezone u Monaku, Hamilton je rekao da ga problemi sa pouzdanošću koje je imao na početku sezone drže opreznim.

“U glavi mi je odzvanjalo malo ali je bilo dobro”, rekao je Hamilton u ponedeljak nakon pobede u Monaku. “Dobar osećaj. Od tada je dobar osećaj. Ovde sam došao pozitivan ali sam pozitivan kako sezona odmiče i nisam stigao uzbuđen mislići da će sve biti sjajno jer smo imali samo jednu pobedu. Postoje provalije koje moramo da manevrišemo i gde bi mogli da propadnemo. Ja sam svestan tih neravnina i nadam se nesmetanom vikendu. Ukoliko budemo imali gladak vikend u pogledu performansi to bi bio srećan vikend”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti