Honda želi unapređenja u Canadi

Honda želi unapređenja u Canadi

Sigurno će biti unapređenja za McLaren ali je još uvek pitanje koliko će Honda doneti novih delova u Canadu

Honda želi da unapredi svoj motor na sledećoj trci za VN Canade ali još ovek nije doneta konačna odluka o tome.

McLaren je prethodnu trku za VN Monaka završio sa oba bolida u bodovima. Fernando Alonso je bio peti  dok je timski kolega Jenson Button završio kao deveti, priznavši da nije bio srećan sa ukupnim performansama uprkos ohrabrujućem rezultatu. Šef F1 projekta Yusuke Hasegawa kaže da je Canada trka gde on želi unapređenje pogonske jedinice i da još nije odlučeno koliko će tokena biti utrošeno, ali da će konačna odluka biti donešena krajem ove nedelje.

“Nema sumnje da je snaga veoma važna u Canadi, koja je stani kreni staza. Potrošnja goriva je takođe veoma važna. Naravno sa želimo da uradimo neka unapređenja. Želimo ali još uvek nismo odlučili. Pripremamo se. Čak i 1% unapređenja ili 10% moramo da iskoristimo isto broj tokena, tako da ćemo u tom slučaju izabrati 10% unapređenja”.

Upitan da li je Honda blizu da uvede ove nadogradnje, Hasegawa je rekao: “Da. Neke ispravke smo radili u Sakuri na dynu i videli smo dobre rezultate. Ono što smo potvrdili je da je tehnologija OK kao i istrajnost i pripremna logistika”.

Glavni fokus Hondinog razvoja je do sada bio turbokompresor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE).

Photo: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti