Arrivabene: Kimi ne voli Monaco

Arrivabene: Kimi ne voli Monaco

"Sećam se da Michael ( Schumacher) nije posebno voleo stazu u Istanbulu..."

Šef Ferrari tima Maurizio Arrivabene je otkrio da Kimi Raikkonen ne voli posebno stazu u Monaku i zato je njegov nastup bio daleko od standardnog. Italijan tvrdi da njegov slab nastup u Monte Carlu nije zato što nije bio motivisan već da se ne oseća dobro na toj stazi.

VN Monaka se za Kimi Raikkonena završila ranim povlačenjem nakon udarca u zaštitnu ogradu i problemom sa prednjim krilom do sledeće šikane. Dok mnogi razmišljaju da je njegova vožnja u Monaku dokaz da je njegovo vreme u sportu došlo do svog kraja, Arrivabene objašnjava da je mnogo vrhunskih vozača imalo svoje manje omiljene staze i da to nije ništa nenormalno.

“Monaco je staza koju Kimi nikada nije voleo,“ objašnjava Arrivabene. Svaki vozač ima svoju crnu zver. Sećam se da Michael ( Schumacher) nije posebno voleo stazu u Istanbulu, i na stazi je Massa uvek bio brži od njega. Ali Kimi je vrlo koncentrisan, takodje put u Monaco je jedan od onih koje bi on rado želeo da ispadne iz kalendara. Medjutim nisam siguran da bi se (Bernie) Ecclestone složio“.

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti