Massa odustao zbog pregrevanja motora u Kanadi

Massa odustao zbog pregrevanja motora u Kanadi

Prvo odustajanja Brazilca ove sezone

Felipe Massa je bio razočaran nakon što je morao da se povuče sa trke za VN Kanade usled mehaničkog problema na bolidu Williamsa.

Brazilac je počeo trku iz četvrtog reda, samo jedno mesto iza timskog kolege Valtteri Bottasa, koji je Williamsu doneo treće mesto i prvi podijum ove sezone. Nastavio je da prati Finca na početku trke, i bio peti pre nego što je otišao i box u krugu br.22. Međutim, 14 krugova kasnije, morao je da se vrati do garaže i povuče se sa trke sa sedmog mesta zbog problema sa sistemom za hlađenje motora, što je dovelo do pregravanja istog.

“Naravno veoma sam razočaran što nisam završio trku zbog mehaničkog problema koji smo imali. Ovo je trka gde smo trebali da uzmemo dobre poene sa oba bolida, ali nažalost sa mojim nismo uspeli.  Sada moramo da se koncentrišemo na sledeću trku i šteta što se ova završila na ovaj način”.

Rob Smedley, Williamsov šef performasi, je rekao da nisu imali drugo rešenje nego da povuku Massu iz trke jer je postojao rizik od oštećenja pogonske jedinice.

“Mislim da je to bila dobra trka za nas i zaslužen podijum (za Bottasa). Kao što smo očekivali, tempo bolida u ovim uslovima je bio dobar. Zaostajali smo za vodećima jako malo i pobedili smo Red Bull na stazi, što je veoma pozitivno. Međutim, ostao je gorak ukus nakon činjenice da smo mogli da imamo oba bolida. Felipe je mogao da završi bilo gde od četvrtog do šestog mesta što je mnogo izgubljenih poena zbog problema sa rashladnim sistemom koji je prouzrokovao povećanje temperature. Pokušali smo da prođemo kroz niz kontra mera da pokušamo da ga zaobiđemo, ali ni jedno nije radilo. Zato smo doneli odluku da povučemo bolid jer je pogonska jedinica na samom startu svog života”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti