McLaren ne treba da slavi osvajanje bodova u Monaku

McLaren ne treba da slavi osvajanje bodova u Monaku

Boullier: "Ne, nema proslave. Samo smo radili svoj posao, imamo dobre vozače, ovo je dobar tim"

Eric Boullier kaže da McLaren ne bi trebao da slavi dvostruko osvajanje bodova na VN Monaka, jer njegova ekipa ima mnogo veće ambicije.

McLaren je u Monako stigao sa visokim očekivanjima ali se ispostavilo da bolid nije funkcionisao kako su se nadali zbog nedostatka sile potiska kada se nalaze iz nekog bolida što vozačima pravi problem kada slede nekog. Ovo je neophodno kako bi se nadomestio nedostatak snage u pogonskoj jedinici.

U McLarenu ne veruju da je njihov bolid bio mnogo sporiji od očekivanog, ali su se vozači tokom celog vikenda borili da dobiju pravilan rad guma, pogotovu prednjih, što je dovodilo do velikog podupravljanja.

Uprkos razočaravajućem tempu, Fernando Alonso je uspeo da dođe do petog mesta sa dobrom stategijom dok je timski kolega Jenson Button bio deveti. Boullier kaže da je prednost koju su iskoristili iz kišne trke minimalno što se očekuje od tima.

“Ne, nema proslave. Samo smo radili svoj posao, imamo dobre vozače, ovo je dobar tim. Sproveli smo strategiju i to je dobra nagrada za momke i vozače i mislim da su i Fernando i Jenson uživali u trci. Ali McLarenova ambicija je pobeda, pa očito mi nismo preterano uzbuđeni. Ne bi trebali da kažemo ovo jer treba da budemo srećni, ali…”

Kada je konstatovano da je Alonso zadržavao Nico Rosberga i da je to bilo ohrabrujuće, trkački direktor je odgovorio:

“Ne nećete pronaći ništa što će me usrećiti! Ovo je dobar rezultat za tim, dobro je doći do bodova i uzeti sve mogućnosti ali je ovo najmanje što se očekuje od nas, tako da sam nisam previše uzbuđen zbog toga. Moramo da nastavimo da radimo, očekivali smo da budemo malo konkurentniji (u Monaku) ali nismo bili, znamo zašto. To je to, moramo da nastavimo da radimo, Monako je gotov”.

Alonso je trku završio sa 50s zaostatka iza četvrtoplasiranog Sebastiana Vettela, Boullier je napomenuo još da razlika za ekipom Ferrari nije bila realna.

“Nije bilo baš tako, morali smo da budemo oprezni jer smo čuvali gume. Ako se vratite kroz trku unazad videćete da je (Button) bio u svojoj trci i mogao je da pritiska više i bio je nekoliko sekundi brži od Fernanda. Fernando je samo čuvao tempo kako bi bio siguran da će gume stići do kraja. Dakle to nije bila prava trka, zaostatak za Vettelom nije bio realan”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti