McLaren sa novim gorivom u Kanadi

McLaren sa novim gorivom u Kanadi

Honda još uvek nije donela ni jednu nadogradnju motora ove sezone

Ekipa McLarena će od dobavljača goriva ExxonMobil-a dobiti novu vrstu goriva koje je “sasvim drugačije od onoga što svi ostali rade”, na predstojećem grand prix vikendu u Kanadi.

Novo gorivo je prva nadogradnja za Hondin motor ove sezone, što se podudara sa stazom koja zahteva velike performanse motora. Direktor motorsport tehnologije Bruce Crawley u ExxonMobil-u kaže da bi samo gorivo trebalo da donese dobitak oko 0.1s po krugu.

“Donosimo novo gorivo u Kanadu, na kome smo radili zajedno sa Hondom”, rekao je Crawley za motorsport.com. “To je novi koncept, sasvim drugačiji od onoga što drugi rade. To je deo tekućeg programa razvoja koji je trenutno u trećoj godini. Napravili smo značajan iskorak u Melbournu, sa dvocifrenim povećanjem snage performasi u odnosu na motor sa prethodnim gorivom. Mi smo do sada vozili sa tim gorivom ove sezone. Novo gorivo u Montrealu predstavlja oko 1 procenat povećanja snage. U ciframa to je oko 5kW, ili oko jedne desetinke, u zavisnosti na kojoj ste stazi”.

Crawley kaže da je jedan od glavnih aspekata novog goriva potencijalni put koji se otvara u budućem Hondinom razvoju.

“Tehnologija goriva ima potencijal, sa promenama i evolucijom motora kako bi dobili još bolje performanse. Mi želimo da vidimo ovo kao prodor u smislu omogućavanju dobitaka sa promenama na sistemu sa unutrašnjim sagorevanjem motora. U suštini ono što mi pokušavamo je da damo Hondi prostor za razvoj”.

U ExxonMobillu predviđaju još najmanje dve nadogradnje tokom ove sezone.

“Mi smo na pola puta u našem razvojnom programu za 2016, i očekujemo još dve vrste goriva. Već smo pronašli gorivo za sledeću nadogradnju, i ono kasnije tokom sezone. Razvojni program je intezivniji nego što je bio prošle godine. Prošle godine smo imali četiri goriva, a ove godine očekujemo najmanje četiri goriva. Međutim, koraci koje pravimo su veći, i takođe biće dosta aktivnosti u 2017-oj. Biće još više posla kako se program bude gradio. Specifikacija je veoma specifična i prilagođena motoru i mapiranju. Sve mora da bude sinhronizovano u smislu izvlačenja maksimalnih performansi, tako da treba da mapirate motor kako bi dobili performase iz goriva. Mi pokušavamo da nadogradnje goriva radimo u isto vreme kad i velike promene na komponentama, ali ne uvek”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti