Nasr: Manjak prianjanja je glavna slabost Saubera

Nasr: Manjak prianjanja je glavna slabost Saubera

Švajcarski tim ove sezone nije osvojio ni jedan bod u dosadašnjem delu takmičenja

Felipe Nasr kaže da glavna slabost Saubera C35 leži u nedostatku prianjanja bolida, pa je to razlog zbog čega švajcarski tim nije osvojio ove sezone ni jedan bod.

Nakon solidne prošle sezone, perormasne tima su pale, i šef tima Monisha Kaltenborn je priznala da se finansijke poteškoće odražavaju na planirane nadogradnje. Iz tima, sa bazom u Hinwill-u, je otišao i tehnički direktor Mark Smith uoči sezone. Uprkos potencijalu motora Ferrari, Nasr objašnjava da to nije dovoljno da se tim povrati u zonu bodova gde su bili prošle sezone.

“Da, motor je dobar. Naša glavna borba dolazi iz manjka prianjanja. Nedostaje nam stabilnosti bolida. Tako da se na brzim stazama ili velikim zonama kočenja borimo. To je nedostatak prianjanja. To je glavno ograničenje za nas. Više pranjanja znači da vam je bolid živ i gume su žive”, rekao je Brazilac u izjavi za oficijani sajt Formule 1.

“Prošla godina takođe nije bila laka i, naravno, plan je bio da unapredimo bolid za 2016-tu. Ali onda je došlo zimsko testiranj gde smo mogli već da vidimo da ćemo se boriti. Ako pogledamo na grid sada svi su napravili veliki korak unapred i i mi smo se našli u borbi na začelju. Nažalost to je realnost”.

Nakon dobre prve sezone gde je uspeo da prestigne po broju bodova svog iskusnijeg timskog kolegu Marcusa Ericssona, Nasr ove sezone takođe nije u senci Šveđanina. Šta više, Sauber ne favorizuje nikoga pa je to rezultiralo međusobnim sudarom na trci u Monaku.

“Nekada vozači prolazne kroz periode učenja i pretpostavljam da sam u sred jednog”, rekao je Nasr koji je na prošloj trci u Bakuu osvojio 12-to mesto što je najbolji njegov rezultat ove sezone. “Verujte mi, naučite mnogo više u lošim vremenima. Kada je pritisak vidite pravu boju ljudi. Imao sam dosta toga ove sezone na trkama koje sam završio”.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti