Nove nade Formule 1 na prvim treninzima sa timom Haas i Force Indiom

Nove nade Formule 1 na prvim treninzima sa timom Haas i Force Indiom

Alfonso Celis ponovo na prvom treningu za Force Indiu dok ćemo u Silverstonu prvi put videti Charles Leclerca u Haasu

Vozač Force Indie Alfonso Celis, koji je trenutno test i razvojni vozač tima, će se sledeće nedelje u Austriji naći na prvom treningu za volanom bolida VJM09.

Meksikanac se već dva puta pojavio na vikendu Formule 1 od sedam planiranih ove godine, gde je zamenio Sergio Pereza u Bahrainu i Nico Hulkenberga u Rusiji. Celis je takođe imao mogućnost da se oproba u bolidu na zimskom testiranju u Barceloni početkom godine a takođe je vozio i na sezonskom testu u Barceloni, koji se vozio nakon VN Španije.

Celis se ove godine takmiči u Formula V8 3.5 šampionatu i trenutno je na devetoj poziciji sa osvojenim jednim podijumom. Iz Force Indie nije stigla potvrda koga će Meksikanac zameniti. Celis je u ranijim izjavama napomenuo da mu je cilj da se dokaže timu i obezbedi trkačko mesto u 2017-oj.

Još jedna mlada nada će se naći za volanom jednog od timova Formule 1. Član Vozačke Akademije Ferrari-a Charles Leclerc će ove sezone uzeti učešće na pet F1 vikenda sa Haas F1 timom. Vozač ART-a u GP3 seriji će prvo pojavljivanje imati na prvom treningu u Silverstone-u a nakon toga će svoje nastupe imati u Mađarskoj, Nemačkoj, Maleziji u Abu Dhabiu. Na svih pet vožnji Leclerc će menjati Estebana Gutierreza.

“Ovo je fantastična prilika da dobijem mesto u bolidu Formule 1 i ne mogu dovoljno da se zahvalim Haas F1 timu i Estebanu. Počastvovan sam verom Haas F1 tima i Ferrari-a u mene, ovo je važan korak unapred u mom konačnom cilju da postanem vozač Formule 1”.

Šef tima Guenther Steiner je takođe pozdravio dolazak mladog vozača.

“Charles je visoko ocenjen od strane Ferrari-a i njegov rezultat govori sam za sebe, srećni smo u pružanju podrške i pomoći pri razvoju nove generacije Formula 1 vozača. Zahvalnost ide i Estebanu zbog deljenja bolida i uloge mentora Charles-u”.

Slika: Force India/Haas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti