Pirelli objavio količine guma po vozaču za Silverstone

Pirelli objavio količine guma po vozaču za Silverstone

Meka, srednje tvrda i tvrda komponenta za trku u Silverstone-u

Dobavljač guma u Formuli 1, Pirelli, je objavio odabir guma po vozaču za Silverstone. Na trci u Engleskoj ćemo videti meku, srednje tvrdu i tvrdu komponentu guma.

Svi vozači su, kao i obično, za većinu svojih guma odabrali meku komponentu, gde su se vozači Saubera Marcus Erricson i Felipe Nasr  odlučili na najveći broj i to devet setova, a najmanje vozači Force Indie Nico Hulkenberg i Sergio Perez sa po šest.

Između tri i pet setova srednje tvrde gume je bio odabir većine vozača dok je najtvrđa komponenta na broju jedan ili dva seta, izuzev ponovo Force Indie čiji su vozači ponovo izuzetak.

Od ove sezone Pirelli na svaki grand prix vikend donosi po tri različite komponente guma za suvo. Timovima je omogućeno da izaberu između ove tri komponente, sa mogućnošću potpune slobode odabira 10 od 13 setova po vozaču. Tri preostala seta su definisana od Pirellia, gde je najmekša komponenta odabrana za korišćenje u Q3 delu kvalifikacija, a dve preostale za trku, od kojih je jedna obavezna za korišćenje.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti