Pirelli objavio vrste guma za Spa i Suzuku

Pirelli objavio vrste guma za Spa i Suzuku

Pirelli je u obavezi da objavi osam nedelja ranije odabir guma za evropske trke dok je za one van evropskog kontinenta taj rok četrnaest nedelja

Pirelli je objavio koje će se gume koristiti na VN Belgije i Japana.

Za trku na stazi Spa-Francorchamps proivođač će doneti super meku, meku i srednje tvrdu komponentu guma. Jedna od dve tvrđe komponente, meka ili srednje tvrda guma, će biti obavezne za korišćenje u trci, dok je super meka rezervisana za kvalifikacije.

U Suzuki ćemo videti meku, srednje tvrdu i tvrdu komponentu guma i isto kao i na prethodnim trkama dve tvrđe komponente su rezervisane za trku, odnosno najmekša za kvalifikacije.

Prema propisima za 2016 Pirelli predlaže tri različite komponente guma za suvo za svaki grand prix vikend. Timovima je omogućeno da izaberu između tri komponente guma, sa mogućnošću potpune slobode odabira 10 od 13 setova po vozaču. Tri preostala seta su definisana od Pirellia, gde je najmekša komponenta odabrana za korišćenje u Q3 delu kvalifikacija, a dve preostale za trku, od kojih je jedna obavezna za korišćenje.

Takođe u novim pravilima je i obaveza Pirellia da objavi koje će se gume koristiti na evropskim trkama osam nedelja pre početka vikenda, odnosno četrnaest nedelja za trke van evropskog kontinenta.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti