Pirelli potpisao novi ugovor sa FIA-om

Pirelli potpisao novi ugovor sa FIA-om

Novi ugovor do 2019-te

Pirelli je priznao da je odahnuo, nakon dugog odlaganja, njihovo prisustvo u F1 nakon 2016-te je potvrdjeno. Italijanski proizvodjač je upravo osigurao novi ugovor sa Bernie Ecclestonom za 2017-tu koji će trajati do 2019-te, a potpisan je krajem prošle godine, ali nije mogao biti ozvaničen dok se ne potpiše poseban ugovor sa zvaničnicima FIA-e.

“To je poslednji korak veoma dugog puta“, rekao je direktor komunikacija Pirelli-a Roberto Boccafogli novinarima u Baku-u, posle pitanja novinara o ugovoru sa FIA-om. “Znali smo već duže vreme da ostajemo u Formuli 1, ali kada postane ozvaničeno od strane FIA-e onda postaje stvarnost,“ dodaje on.

Pirelli je već počeo rad na značajno većim i širim gumama za 2017-tu, što je i otkriveno medijima u Monaku pre par nedelja. Boccafogli je rekao da  testiranje guma, postavljene na specijalno preradjenim automobilima iz 2015-te tri najjača tima, počinje u avgustu.

“Imamo 25 dana testiranja sa tim širim gumama. Mnogo detalja još treba popraviti i to je vrlo veliki posao koji treba završiti“.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti