Raikkonen: Tempo Ferrari-a je dosta promenljiv

Raikkonen: Tempo Ferrari-a je dosta promenljiv

Rezultati sa poslednjih nekoliko trka nisu loši ali to nije dovoljno za borbu sa Mercedesom

Kimi Raikkonen želi da Ferrari nastavi svoj rad na konkurentnosti na svim stazama i kaže da njihov trenutni tempo “dosta varira”.

Ferrari je trenutno na drugom mestu u šampionatu konstruktora, sa zaostatakom od 81 poen za Mercedesom i italijanska ekipa još uvek nije uspela da pobedi na trci ove sezone. Nakon osam trka prošle sezone, zaostatak  je iznosio 136 poena i Raikkonen oseća da Ferrari smanjuje zaostatak ali i da velika razlika u tempu u Kanadi i Azerbejdžanu naglašava još rada na konkurentnosti.

“Ukoliko uzmete samo rezultate sa poslednjih nekoliko trka onda mogu da kažem da smo bili bliže u Kanadi nego u Bakuu. Ali stvari se dosta menjaju između staza i drugačijih uslova i naravno Baku nije bila najlakša staza za nas jer smo se dosta borili u nekim oblastima. Na kraju smo uspeli da preokrenemo neke stvari, ali svakako imamo još dosta posla da uradimo, kako bi mogli da ih izazovemo na svakoj trci u svim uslovima, nije važno gde idemo moramo da budemo izazov svugde. U ovom momentu to varira dosta u zavisnosti od mesta, izgleda, uslova, ali mi moramo da ih izazovemo svugde, tako da moramo neke stvari da unapredimo”.

Dok je zaostatak za Mercedesom po pitanju bodova manji ove godine nego u 2015-oj, Ferrari je po pitanju odvojenih poena malo lošiji. Trenutno su nakon osam prethodnih trka osvojili 177 poena dok je prošle godine u istom periodu zaostatak iznosio 192 poena.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti