Red Bull sa istom vozačkom postavom do 2018-te

Red Bull sa istom vozačkom postavom do 2018-te

Čeka se zvanična potvrda austrijskog tima

Red Bull bi uskoro trebao da potvrdi da zadržava istu vozačku postavu u 2017-toj. Bilo je špekulacija kako je Daniel Ricciardo tražio način da predje u Ferrari, što je odgovaralo vozaču Torro Rossa Carlosu Sainzu.

“Ovde sam ako me Red Bull bude trebao“, citiraju ga španski izveštaji.

Prema pisanju više inostranih medija, uključujući i italijanski La Gazzetta dello Sport Red Bull je produžio ugovor Australijanca za 2017-tu i 2018-tu. Dr. Helmut Marko je rekao za nemački Auto Motor und Sport pre par dana: “Ricciardo će biti sa nama do 2018-te, u to ne treba sumnjati.“

Šef tima Christian Horner se slaže da su glasine o Ricciardovom završetku ugovora ’pogrešne’.

Na pitanje zvaničnog F1 internet portala da li će Ricciardo biti pored Maxa Verstappena i 2017-te, Horner je odgovorio:

“Da. Ali ne samo 2017-te!“

Gazzetta kaže da se zvanična objava očekuje uskoro, izmedju ostalog sugeriše i da je Ricciardo obezbedio povećanje plate i kako će zaradjivati 20 miliona eura tokom sledeće dve sezone.

Marko, tvorac Red Bullovog vozačkog programa kaže da veruje da će tim biti i više nego spreman da napadne Mercedes u borbi za titulu 2017-te.

“Svaki put kada smo imali seriju promena pravila, Red Bull je bio u vrhu“, rekao je u poslednjem izdanju nemačkog Spot Build magazina objavljenog u sredu.

“Pravila se menjaju, očekivano povećanje performansi iz Renaulta, a pogotovo naš vozački tandem Verstappen i Ricciardo će od nas napraviti izazivačima Mercedesa u 2017-toj“, dodaje Austrijanac. Marko kaže da misli da je vozački tandem Red Bulla bolji od Mercedesovog, i dodaje da to nije kritika na račun Lewisa Hamiltona i Nico Rosberga.

“Samo kažem da će Ricciardo i Verstappen biti bolji“, objašnjava on. “Obojica su sposobni da osvoje svetsku titulu u sledećih par godina”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti