Ricciardo: Borba za titulu ili odlazim

Ricciardo: Borba za titulu ili odlazim

"Moj jedini interes je svetska titula. Nemam interes da budem sa nekim samo zbog ugleda"

Daniel Ricciardo je otkrio da bi razmotrio odlazak iz Red Bulla ako bi titula šampiona u Formuli 1 nastavila da mu izmiče. Tenzije izmedju Ricciarda i Red Bulla su povećane tokom prošlih nekoliko nedelja kada ga je tim koštao pobede na protekla dva dogadjaja u Barceloni i Monaku.

U Barceloni je Ricciardo morao da se zadovolji četvrtim mestom nakon strateškog poziva i tako omogući njegovom timskom kolegi Max Verstappenu da postane najmladji pobednik trke u istoriji Formule 1. Nestručan pit stop u Monaku, gde ga nisu čekale predvidjene gume, bio je uzrok da Ricciardo završi iza Mercedesovog vozača Lewisa Hamiltona. Ricciardo je trenutno pozicioniran na trećem mestu šampionata Formule 1, ali ako ne bude imao čistu priliku da se okiti šampionskom krunom prvi put u karijeri , potražiće novi tim koji će ostvariti njegov san.

“Moj jedini interes je svetska titula. Ako Red Bull bude rekao ne možemo ti to omogućiti sledećih par godina onda je jedino mesto gde želim otići negde gde će mi reći da, da možeš se boriti za titulu sa nama“, kaže Ricciardo za Sky Sports.

” To je jedino zbog čega se borim. Nemam interes da budem sa nekim samo zbog ugleda”.

Dok Red Bull kaže da je Australijanac pod ugovorom za 2017-tu, Ricciardova uspešna forma i njegovi problemi sa timom su doveli do špekulacija da bi mogao zameniti Kimi Raikkonena u Ferrariju. Prelaz u Ferrari bi ponovo doveo Ricciarda da se trka rame uz rame sa Sebastianom Vettelom kao i 2014-te kada su bili timske kolege u Red Bullu. Tokom te sezone, Ricciardo je formom prevazišao Vettela i završio kao četvrti , dok je Nemac bio peti. Uprkos tome, Vettel je otkrio da ne bi imao ništa protiv da mu Ricciardo bude timski kolega u drugim uslovima.

“Trkao sam sa njim u 2014-toj i nismo imali nikakvih problema. Znao sam ga i pre toga. Ali to nije moja odluka, kaže Vettel. Nemam ništa protiv, on je čvrst momak, drag mi je. Imao je dobru sezonu 2014-te, prošle godine i ove godine je teško proceniti jer ne znate šta se interno dešava, ali od onoga što znam je to da je dobar momak“.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti