Ricciardo: Canada će definisati našu sezonu

Ricciardo: Canada će definisati našu sezonu

Australijanac se nada nastavku dobre forme njegove ekipe

Daniel Ricciardo veruje da će trka za VN Canade sledeće nedelje pokazati koliko će Red Bull biti uspešan ove sezone.

Red Bull je ove sezone zabeležio pobedu zahvaljujući Max Verstappenu i nakon što su se dva Mercedesa sudarila na početku trke u Španiji. Sa druge strane Daniel Ricciardo je uspeo prošle nedelje da osvoji pole poziciju i bio u prilici da pobedi na trci, ali usled greške u boxu pobeda je pripala Lewisu Hamiltonu.

Nova B-specifikacija motora iz Renaulta je na VN Monaka Red Bull, prema nekim ocenama, donela oko 0.2s po krugu. Ovo povećanje performasi očekuje da se značajno poveća u Canadi, i Ricciardo kaže da će ova trka biti za reper za ostatak sezone.

“Mislim da će Canada biti interesantna”, rekao je Ricciardo. “Tamo je očigledno puno… ulična staza sa dugim pravcem i staza koja traži malo više konjskih snaga. Mislim da će ovo biti znak, ukoliko budemo bili brži u sledećih nekoliko nedelja, onda mislim da stvarno možemo biti brzi do kraja sezone. Ukoliko se budemo borili za podijum u Canadi bićemo u mogućnosti da se borimo sa svima svugde”.

“Znamo da je (Monako) bila prilika za pobedu, ali u dve nedelje imaćemo bolju ideju koliko konkurentni stvarno možemo biti, ne samo na tom tipu staze već na svim drugim”.

Ricciardo je trenutno na trećem mestu u šampionatu vozača, 16 bodova iza Lewisa Hamiltona i 40 bodova iza lidera prvenstva Nico Hulkenberga.

Slika: Red Bull Racin Formula One Team

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti