Ricciardo potvrdio novi ugovor sa Red Bull-om

Ricciardo potvrdio novi ugovor sa Red Bull-om

Australijski vozač u Red Bull-u do kraja 2018-te

Daniel Ricciardo je objasnio razloge za ostanak u Red Bull-u nakon što je potvrdio nastavak saradnje sa sadašnjim timom do kraja 2018-te.

Australijski vozač je bio povezivan sa prelaskom u Ferrari međutim nakon razgovora sa Red Bull-om odlučio se za nastavak saradnje sa timom od koga očekuje da bi sledeće godine mogao da izazove Mercedes. Nakon problematičnog starta sezone, gde ga je pogrešna strategija tima izbacila iz trke za pobedu u Španiji i greška u pit stopu na VN Monaka, Ricciardo je siguran da je izabrao najjači tim koji može da se suprostavi Mercedesu u budućnosti.

“To je obostrano. Želimo pobede i ova godina će biti teška za titulu, tu smo gde smo ove godine i sada ne možemo ništa uraditi po tom pitanju. Gledajući na sledeću godinu i provedeno vreme sa timom i onim što je ispred nas mislim da je ovo najbolje mesto da pokušam da izazovem Mercedes”.

Ricciardo je neformalno potvrdio svoj produžetak ugovora sa Red Bull-om do kraja 2018 na press konferenciji vozača pred VN Austrije. Timski kolega Max Verstappen je takođe potvrdio produžetak saradnje sa Red Bull-om nakon prelaska iz tima Toro Rosso pred VN Španije ove godine.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti