Ricciardo: Red Bull tek treba da pokaže pravi tempo

Ricciardo: Red Bull tek treba da pokaže pravi tempo

"Mi nismo vozili u kvalifikacionom režimu još, tako da ješ možemo da pokažemo sutra"

Daniel Ricciardo očekuje da Red Bull bude bliže Mercedesu i Ferrariu u subotu u Kanadi, kada misli da će pokazati svoj pun potencijal.

Na prva dva treninga najbrži je bio Lewis Hamilton, dok je Sebastian Vettel na drugom treningu zaostajao 0.25s. Dva vozača Red Bull-a su bila oko 1s sporija na petom i šestom mestu, gde je Max Verstappen bio neznatno brži, i Ricciardo očekuje da njegov tim na sutrašnjim kvalifikacijama bude bliže vodećim timovima.

“Mi nismo vozili u kvalifikacionom režimu još, tako da još možemo da pokažemo sutra. Ali do sada izgleda u redu i sutra ćemo videti mali korak. Sa time mi ćemo biti bliži i na manje od sekunde za Mercedesom. Nadam se da možemo nadomestiti veliki deo. Mislim da možemo da se približimo mnogo više Ferrari-u”.

Dok očekuje poboljšanje od bolida, Ricciardo kaže da i on sam može da popravi vreme.

“Mislim da nismo napravili savršen krug danas, tako da očekujem malo više od sebe i malo više od podešavanja sutra i to nas može mnogo približiti Mercedesu i Ferrari-u. Videćemo sutra, oni imaju dosta zalihe od danas, ali donećemo više na svim poljima, tako da ukoliko smo u pola sekunde to bi bilo dovoljno. A onda nikad ne znate šta će se desiti u trci”.

Ricciardo je rekao da mu je drago što je za volanom nakon frustracije na VN Monaka.

“Imao sam češanje zida u trećem ili četvrtom krugu danas, što je verovatno uticalo da malo popustim. Ja sam ok i definotovno srećan što sam se vratio za volan bolida, i uvek uživam da vozim ovde. Definitivno je zabavno pomerati granice i preskakati ivičnjake. Mislim da nismo rekli sve danas, ali to je petak, mi učimo i ukoliko u toku noći uradimo pravi posao bićemo blizu Ferrari-a. Sa dobrim krugom možemo biti i ispred njih”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti