Rosberg se još uvek pribojava Hamiltona koji kreće sa desetog mesta u Bakuu

Rosberg se još uvek pribojava Hamiltona koji kreće sa desetog mesta u Bakuu

Nico Rosberg je samo nekoliko trenutaka pred isticanje crvene zastave uspeo da osigura pole poziciju za VN Evrope

Nico Rosberg očekuje blisku borbu za pobedu u nedeljnoj trci za VN Evrope uprkos što je njegov timski kolega Lewis Hamilton slupao svoj bolid na kvalifikacijama za VN Evrope.

Rosberg je uzeo pole poziciju u poslednjim trenutcima Q3 dela kvalifikacija, prestigavši vozača Force India Sergio Pereza nekoliko trenutaka pre nego što je na stazi istaknuta crvena zastava zbog incidenta Lewisa Hamiltona u krivini br. 10. Oštećenje bolida je Hamiltona ostavilo na desetom mestu na početku trke u Bakuu, što daje mogućnost Rosbergu da uveća svoju prednost u odnosu na Lewisa Hamiltona.

“Ovo je bila još jedna izazovna sesija, ali je sve ispalo dobro. Bilo je malo reorganizacije, jer na primer u Q3 Lewis je bio isped mene pa sam morao da prekinem krug, a onda sam imao još samo jedan pokušaj do kraja što je izgledalo dobro. Ja sam veoma, veoma srećan. Bilo je odlično. Veoma sam zadovoljan jer smo ceo vikend gradili. U kvalifikacijama je zaista bilo optimalno, tako da je bilo dobro”.

Na osnovu Perezove kazne, Rosberg će krenuti ispred Daniela Ricciarda u Red Bull-u i vozača Ferrari-a Sebastiana Vettela. Kada je upitan ko će biti njegov najveći rival sutra na trci, Rosberg je odgovorio: “Naravno da će to biti Daniel i Sebastian, Kimi i Lewis. Nikada ga ne zaboravljajte, on uvek može da se vrati sa desete pozicije i to je pokazao veoma često ove godine”.

Rosberg je pohvalno govorio o stazi u Bakuu, koja je ove nedelje ugostila trku Formule 1 po prvi put ovog vikenda, i veruje da je njen dizajn imao veliku ulogu u stvaranju kvalifikacija kakve smo imali danas.
“Mislim da su uradili odličan posao do sada a sa stazom posebno. Videli smo jedne od najuzbudljivijih kvalifikacija. Razlika je bila poprilično velika na čelu ali dešava se mnogo stvari na celoj stazi. Trla će siguran sam biti veoma zanimljiva. Ovo je jedna od najlakših staza za obilaženje pa će biti mnogo promena pozicija, verovatno dosta vozila bezbednosti i uzbudljivih restarta trke takođe”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti