Rosberg se priprema za poraze

Rosberg se priprema za poraze
Nico Rosberg Monaco 2016- Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Rosberg je svestan niza koji je napravio i spreman je borbu sa ostalim vozačima

Lider šampionata Nico Rosberg je priznao da se priprema za “težu“ fazu trka nakon ostvarenog drugog najdužeg pobedničkog niza u istoriji Formule 1.

Rosberg je osvojio sedam uzastopnih trka, od Meksika 2015-te do Rusije 2016-te, i tako se pridružio Albertu Ascariju i Michaelu Schumacheru na listi svih vremena, jedino je iza Sebastiana Vettela sa devet pobeda. Rosbergovom nizu je došao kraj na nedavnoj VN Monaka, gde je pao sa drugog mesta na startnom gridu na sedmu poziciju u dramatičnoj mokro/suvoj trci.

“Očekivao sam i pripremao sam se za neke komplikovane trke posle neverovatnog starta sezone“, kaže Rosberg koji sada vodi ispred timskog kolege Lewisa Hamiltona sa 24 poena razlike. “U ovom slučaju mi iskustvo pomaže, nadam se da je sva loša sreća otišla u jednoj trci na poslednjem grand prixu, tako da ponovo ide samo napred od sada”.

Rosberg se nada da će Mercedes izaći lako ispred Red Bulla na stazi Gilles Villneuve, nakon što je Daniel Ricciardo uzeo pol poziciju i vodio u ranoj fazi na trci u Monaku.

“Sjajna staza i siguran sam da će naš automobil  biti isto sjajan“, dodaje Rosberg.“Zanimljivo će biti videti gde se nalazi Red Bull, nadamo se da ćemo biti malo ispred njih ponovo.“

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti