Rosberg: Strategija Mercedesa je napravila razliku na prvom danu

Rosberg: Strategija Mercedesa je napravila razliku na prvom danu

Leis Hamilton je na oba treninga u petak bio brži od timskog kolege Nico Rosberga

Nico Rosberg kaže da je prednost koju je imao Lewis Hamilton tokom oba treninga u petak jednim delom i zasluga Mercedesove strategije.

Hamilton je bio najbrži tokom celog prvog dana, sa prednošću od 0.3s na prvom treningu koja je porasla na drugom na 0.7. Rosberg je takođe morao da parkira svoj bolid pored staze nakon problema u drugom treningu, i napominje da je njegov tempo u odnosu na Hamiltona potpomognut sa Mercedesovim planom oko testiranja guma u prvom danu.

“Naravno imam mnogo posla da uradim, Lewis je bio poprilično brz. Imao sam zaostatak jer sam vozio na srednje tvrdim gumama dok je Lewis uvek bio na mekšim i lakše dolazio do brzine. To mi je malo otežalo posao, ali jedan vikend je tako a drugi drugačije, ali na novoj stazi je malo paralizujuće. Svejedno, na trećem treningu imaći dosta vremena da radim na brzini u jednom krugu i biću tamo”.

Rosberg je je bio iznenađen tempom Mercedesovih najbližih rivala, sa Force Indiom koja je bila najbliža tokom drugog treninga u petak.

“Osećaj je dobar. Staza je dobra i bolid se ponaša dobro, tim je uradio dobar posao. Teško je razumeti gde se nalaze Ferrari i Red Bull, s obzirom da su oni obično naši najveći rivali, ali izgleda da su daleko. Ne znam, videćemo kako će biti”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti