Sainz ostaje u Toro Rosso-u u 2017

Sainz ostaje u Toro Rosso-u u 2017

Nastavak saradnje španskog vozača i Toro Rosso-a na još jednu godinu

Red Bull se odlučio da nastavi saradnju sa Carlosom Sainzom, koga ćemo i sledeće sezone gledati u ekipi Toro Rosso, potvrdio je Christian Horner. Očekuje se da tu saradnju nastavi i Daniil Kvyat. Početkom nedelje se pojavila informacija gde bi Španac mogao da zameni vozača Ferrari-a, Kimi Raikkonena, međutim sada je svaka sumnja otklonjena.

Sainz kaže da mu laskaju takvi novinski naslovi ali da je njegova budućnost u rukama Red Bull-a. U ekipi Red Bull su aktivirali klauzulu ugovora prema kojoj će on nastaviti saradnju sa njihovim timom.

“Mi smo prihvatili opciju ranije ove nedelje, tako da je on posvećen Red Bull-u sledećih 12 meseci”, rekao je Horner pred grand prix vikend u Austriji na stazi Red Bull Ring.

“Kao i svi vozači on ima ugovor sa Red Bull-om i mi imamo mogućnost da ga stavimo gde mi hoćemo, trenutno je u Toro Rosso-u gde očekujemo da bude i sledeće godine”.

Horner je rekao i da takođe očekuje da Kvyat zadrži svoje mesto u Toro Rosso-u sledeće sezone. Upitan da li će Sainz sledeće sezone imati drugog timskog kolegu, Horner je odgovorio:

“Bio bih iznenađen. Daniil nastavlja svoj razvoj i kao što možete da vidite on pronalazi svoj oslonac i tamo trenutno ne postoji kandidat koji kuca na vrata da bi bio zabrinut za svoje mesto”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti