Sainz priznao da mu je budućnost u Red Bull-u neizvesna

Sainz priznao da mu je budućnost u Red Bull-u neizvesna

Španac se nada da će pre ili kasnije stići ponuda od Red Bull-a

Carlos Sainz kaže da njegova budućnost sa Red Bull-om još uvek ostaje nejasna nakon okončanja trenutne sezone, ali da je i dalje uveren da će njegova forma osigurati ostanak sa ovom ekipom.

U svojoj drugoj sezoni u Formuli 1 sa ekipom Toro Rosso, Sainz je ostrvario pozitivne rezultate na trci u Španiji osvojivši šesto mesto, dok je na prethodnoj trci u Monaku startovao iz trećeg reda. Iako ga je greška tima Toro Rosso koštala pozicija na trci u Monaku, gde je završio na osmom mestu, Sainz je zadovoljan svojim performansama, iako kaže da on nema garancije da će se takmičiti nakon završetka aktuelne sezone.

“Moja budućnost je neizvesna i nemam ideju šta će se desiti sa mnom. Samo znam da treba da nastavim da radim ono što sam radio i do sada i mogućnosti će doći i ja ću nastaviti da pritiskam i da pokazujem Red Bull-u da mogu da uradim šta god oni traže od mene. Siguran sam da će nešto doći sa njihove strane. Nadam se”.

Bivši Sainzov timski kolega u Toro Rosso-u, Max Verstappen, je pre VN Španije prebačen u ekipu Red Bull-a, i bivši šampion Formule Renault 3.5 veruje da će se Verstappenov uspeh pozitivno odraziti i na njega jer je vodio blisku borbu sa holanđaninom na stazi.

“Radije bi se fokusirao na sebe i gledao samo sebe da vidim šta mi je potrebno za uspeh, ali sigurno uspeh Max-a nije nešto što će biti loše za mene. Zaista, to će biti dobro za mene. Ne mogu da kažem da ću navijati za njega, ali sam sigurna da neće biti loša stvar za mene ukoliko pokaže svoju brzinu i svoj talenat”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti