Sergio Perez osvojio nagradu “vozač dana” u Monaku

Sergio Perez osvojio nagradu “vozač dana” u Monaku

Meksički vozač došao do nagrade za koju glasaju gledaoci

Sergio Perez je po prvi put pobedio na takmičenju “vozač dana”, nakon što je osvojio treće mesto na VN Monaka sa ekipom Force Indie. Timski kolega Nico Hulkenberg je bio šesti što je timu donelo najveći broj bodova osvojen na jednoj trci.

Perez se kvalifikovao kao osmi, ali zahvaljujući odličnoj strategiji našao se u prilici da se bori za mesto na podijumu sa zaostatkom od samo 15 sec za pobednikom trke Lewisom Hamiltonom.

“Ključ moje trke je bila strategija i mi smo stvari odradili savršeno”, rekao je Perez. “Prva teška odluka je bila kada da stavimo gume za promenljive vremenske uslove i to smo odlagali što je duže moguće. U timu su rekli da je to moj poziv kada da uđem i isplatilo se jer smo uspeli da preskočimo nekoliko bolida, uključujući i mog timskog kolegu. Prebacivanje na gume za suvo je bio sledeći kjučan momenat jer sam u box otišao ranije, krug pre Rosberga i Vettela, i uspeo sam da ih obiđem. Svi u timu su zaslužili ovaj rezultat i ja želim da posvetim ovaj poseban podijum Vijay Mallya-i”.

Meksički vozač se nada da će ga njegov poslednji podijum staviti u poziciju da obezbedi mesto u top timu u nadolazećim sezonama.

“Imao sam stvarno težak period u McLarenu i izgleda da je to ono čega se svi sećaju, mog vremena u McLarenu a niko se ne seća mog vremena u Sauberu, mog vremena u Force Indii. Sve što mogu da uradim je da radim svoj posao, da ga radim što bolje mogu, da se poboljšavam kao vozač. Mislim da sam se u poslednjih nekoliko godina dosta popravio. Kompletniji sam vozač u svim aspektima, kvalifikacijama, trci, tempom u trci, većem iskustvu”.

Slika: Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti