Verstappen srećan zbog novog motora u Canadi

Verstappen srećan zbog novog motora u Canadi

Svi vozači sa Renault motorima će imati novu specifikaciju u Canadi

Max Verstappen je potvrdio da će na VN Canade voziti sa novom specifikacijom pogonske jedinice koju će njegov tim dobiti od Renaulta.

Francuski proizvođač je prvobitno hteo da se nova specifikacija motora u bolidima Renaulta i Red Bull-a nađe u Montrealu. Nakon uspešnog testa na prvom sezonskom testiranju odlučeno da će svaka ekipa dobiti po jedan novi motor, dok će preostala dva vozača svoju nadogradnju dobiti kao što je i bilo planirano u Canadi.

Na unapređenje su utrošena tri razvojna tokena i kriterijum odabira koji će vozač dobiti prvi nadogradnju je bilo stanje u šampionatu. Kod Red Bull-a je to bio Daniel Ricciardo dok je kod Renaulta to bio Kevin Magnussen.

Nakon promocije u tim Red Bull-a, a pre trke u Španiji i neočekivane pobede na toj trci, Max Verstsappen je na trku u Monte Carlu stigao pun samopoudanja i sa željom da ponovi uspeh sa prethodne trke. Međutim, nije sve krenulo kako treba za Holanđanina pa je usled slupanog bolida u kvalifikacijama u subotu, nedeljnu trku krenuo sa pretposlednjeg mesta.

Dobar početak trke i dosta bolida iza ovog vozača ali na kraju ponovo sudar i odustajanje od trke.

“Mislim da je početak trke bio veoma dobar, pokazali smo odličan tempo, u nekim trenutcima sa najbržim krugom, i mislim da to sve zajedno dolazi na svoje. Vratio sam se u bodove ali nažalost kada smo montirali meke gume napravio sam grešku i udario u zid. Ovo nije način na koji želite da završite vikend, naročito kada kada je vaš tim napravio odličan posao u popravci bolida nakon kvalifikacija. Zaslužili su mnogo više”.

“Sada ćemo analizirati šta je i kako pošlo naopako i zašto smo došli u tu situaciju. To je sve deo krive učenja i sticanja iskustva”.

U subotu je Renault saopštio da će se saradnja sa Red Bull-om nastaviti do kraja 2018-te, dok će sa ekipom Toro Rosso biti potpisan novi ugovor o snabdevanju ove ekipe motorima francuskog proizvođača. Verstappen se raduje novom motoru i kaže:

“Napokon ću dobiti novi (Renault) motor pa se definitivno radujem. Imaću malo više konjskih snaga i bolju upravljivost što će mi dati bolja vremena po krugu”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti