Vettel nije zabrinut nakon prvog dana u Bakuu

Vettel nije zabrinut nakon prvog dana u Bakuu

Oba vozača su imala problema sa MGU-K jedinicom

Sebastian Vettel kaže da nema razloga da bude zabrinut nakon prvog problematičnog dana za italijansku ekipu. Oba vozača su se borila da dobiju tempo na uličnoj stazi u Bakuu u petak. Problemi koji su pogodili oba vozača na drugom treningu, MGU-K jedinica, su naterala Kimi Raikkonena na odustajanje dok su Sebastianu Vettelu iz ekipe poručili da se vrati u box.

Vettel je na kraju prvog dana bio osmi, sa dve sekunde zaostatka za osvajačem najboljeg mesta u petak na oba treninga Lewisom Hamiltonom, i evidentno je bilo da su timovi sa Mercedesovim motorima bili dosta bolji.

“Šteta je da smo imali problem sa bolidom, ali ja sam OK. Nismo imali brzinu, ali bi trebali da budemo u boljoj poziciji sutra. Neki deficit možemo objasniti, ali drugi moramo da sačekamo i vidimo šta ćemo doneti sutra. Bio je težak dan za nas, ali to je petak, tako da nema puno zabrinutosti”.

Timski kolega Kimi Raikkonen je trening završio kao 13-ti i uz probleme sa MGU-K jedinicom juče se borio i sa dovođenjem guma na radnu temperaturu.

“Bili je poprilično klizavo kao i na većini novih staza”, rekao je Kimi nakon treninga. “Najveći problem je bio napraviti da gume rade. Sa više krugova, bolja vremena po krugu su bila lakša. Ali još uvek je izazov da ih nateramo (gume) da rade za jedan krug. Moramo da pogledamo na sve što smo uradili (tokom treninga)”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti