Vettel objasnio odluku da ne posluša ekipu

Vettel objasnio odluku da ne posluša ekipu

Sebastian Vetttel je imao dobar tempo u trci

Sebastian Vettel je objasnio svoju odluku da ne posluša odluku tima i odradi rani pit stop tokom VN Evrope i izabere da to uradi u 21-om krugu.

Vettel je startovao kao treći ali je brzo obišao Ricciarda, koji je onda napravio rani pit stop zajedno sa timskim kolegom Max Verstappenom, jer je Red Bull u tim momentima imao veliki problem sa degradacijom guma.

Ferrari je pokušao svojim potezom odlaska u box da pokrije strategiju Vettela ali je na poziv tima četvorostruki svetski šampion odgovorio: “Da li ste sigurni? Bolid je dobar”.

Dok je Kimi Raikkonen svoje prvo stajanje odradio nakon devet krugova, Vettel je ostao do kruga 21. Nakon trke Vettel je rekao:

“U suštini, bio sam pozvan. Želeli smo da odgovorimo na Daniela koji je otišao u box, i dosta se borio sa tim gumama, kada smo ga obišli on je otišao u box. Imao sam dobar osećaj, tempo je bio OK. Pitao sam tim da ostanem na stazi. Video sam da se Daniel bori i da te gume nisu dobre u prvih 6 do 10 krugova, bio sam zabrinut da bi drugi stint mogao da bude veoma veoma dugačak”.

Vettel je izgubio poziciju nakon odlaska u box od Raikkonena, ali je na kraju uspeo da ga obiđe i povrati drugu poziciju.

“Na kraju ne mislim da je mnogo uticalo to da li si otišao u box ranije ili kasnije. Izgubili smo poziciju od Kimia koji je otišao ranije u box ali smo odigrali timski i kada sam došao iza njega sa svežim gumama mogao sam to iskoristiti i osigurati drugo mesto”.

Kimi Raikkonen je izgubio svoju treću poziciju od Sergio Pereza u poslednjem krugu trke.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti