Webber: Ferrari razočaranje a Ricciardo impresivan

Webber: Ferrari razočaranje a Ricciardo impresivan

Bivši vozač Formule 1 veruje da Ferrari može na sledećoj trci preokrenuti tok sezone

Bivši vozač Red Bull-a, Mark Webber, kaže da je razočaran formom koju je prikazala ekipa Ferrari u dosadašnjem toku sezone, ali veruje da italijanska ekipa može da poveća nivo performansi sledeće nedelje na VN Canade.

Iako je ekipa i prošle sezone donela mnogo poboljšanja na svoj bolid razlika za Mercedesom nije smanjena, a očekivalo se da će se početkom sezone ona drastično smanjiti ili čak anulirati. Međutim, nivo performansi Scuderie Ferrari je bio razočaravajuć do sada jer ni Sebastian Vettel ni Kimi Raikkonen nisu uspeli da ostvare pobedu u 2016-oj.

“Ferrari je tim koji je do sad najviše razočarao”, rekao je Webber za britansko izdanje Somersetlive-a. “Oni još uvek nisu u koloseku, ali predviđam da će preokrenuti sezonu u Canadi”.

Trenutno, bivši Webberov tim, Red Bull je Mercedesov najveći rival na stazi dok će Daniel Ricciardo sledeće nedelje u Montrealu možda biti čovek koga treba pobediti. Webber, koji se trenutno takmiči u Svetskom Šampionatu Izdržljivosti (World Endurance Championship) za Porsche, pohvalio je talenat zemljaka, i podvukao da su rezultati ovog vozača ove sezone izostali ne njegovom krivicom, ukazujući na greške tima.

“On je vozač godine u pogledu performasi i ne može više od toga. Nažalost, to je deo igre i nedaće dolaze sa tim. Imao je nekoliko loših vikenda gde je učinio sve što je mogao. To je gorka pilula za vozača koju treba da progutate kada uradite sve što možete a ne dobijete rezultat koji zaslužujete, što je frustrirajuće, ali će on uzvratiti”, zaključio je Webber.

Slika: Red Bull Content Pool

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti