Wolff: Formula 1 se vraća u normalu

Wolff: Formula 1 se vraća u normalu

Zaostatak Sebastiana Vettela za Lewisom Hamiltonom je iznosio manje od dve destinke

Šef Mercedesa Toto Wolff veruje da se Formula 1 vraća u normalno stanje, nakon što su Ferrari i Red Bull pokazali da su smanjili zaostatak za njegovim timom.

Mercedes je dominirao Formulom 1 od poslednje promene propisa u 2014-oj godini, a ove sezone su pobedili na pet od od prvih šest trka. Uprkos rezultatima koji idu na ruku Mercedesu, kvalifikacije su pokazale da se razlika smanjuje. Red Bull je u Monaku uzeo pole poziciju dok je zaostatak u Kanadi Sebastiana Vettela za Lewisom Hamiltonom bio 0.178s.

“Vraćamo se u normalu”, rekao je Wolff. “Bili smo u srećni situacijom u poslednje dve godine da smo dominantan tim, ali ono što vidimo sada je da se zaostatak između tri ili četiri prvoplasirana tima smanjuje. Na kraju to je razlog zbog čega smo svi ovde, tako da je moj osećaj da je ovo poprilično normalna situacija sada”.

Wolff smatra da je Mercedes imao potencijal da ide brže dve destinke od Hamiltonovog vremena pole pozicije (1:12.812), ali da to i dalje znači da je Ferrari bliže nego pre.

“Ovo je staza koja je osetljiva na snagu ali je i staza koja je teška za gume i danas se radilo o tome kako dovesti gume u pravo stanje. Da li je vreme reprezentativno? Možda je u teoriji krug reprezentativan 1:12.6 za Mercedes i 1:12.9 za Ferrari. Ali to je akademski i to se ne računa. Oni su na manje od dve desetinke iz nas i to će nas držati na oprezu”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti